Monday, January 7, 2013

Laul ja lõpp

Käes on meie viimane päev new york-is. Asjad on peaaegu pakitud ja homme hommikul hiljemalt kell 11 on välja kolimine ja siis hakkame metrooga sõitma lennujaama poole. Lennuk stardib küll hiljem, aga koos kohvritega linnapeale küll ei taha minna.
Eile käisime brookly brewery-s ehk brooklyni õlletehases. Seal tehti tasuta tuuri ja nägime mõlemad ka esimest korda elus õlletehase seestpoolt ära. (jeii) Peale seda käisime ka brooklyni muuseumis, kuhu lasti tasuta sisse ja seal toimus ka kogukonna üritusi, ehk raamatuarutelusi, muusikamängimist, tantsu, tralli jm säärast.
Täna oli plaanis vereandmine ja muusikal. Verd tahtis anda Madis ja mitte Andra, aga see plaan läks vett (verd) vedama. Nimelt kuigi rhode islandi verekeskusele kõlbab idaeuroopa veri, siis sellele konkreetsele kohale new yorkis ei kõlba. Sealne arst mainis küll, et võibolla mõni teine asutus võtaks vastu, aga nende reeglid on kahjuks sellised, et Madise veri ei sobi. Ei sobi, kuna kui keegi on elanud sellises riigis nagu Eesti (või üle poolte riikide euroopas), on tal seagripi oht. Mis seal ikka, ise jäävad heast verest ilma. Suveniirides shoppamise vahel käisime juba varem valmisostetud piletitega vaatamas broadway muusikali nimega Chaplin. Põhimõtteliselt Charlie Chaplini elulugu muusikalivormis. Andra nõustus, et etendus on hea, aga vorm (muusikal) on siiski niuke nagu ta on. Madis armastas etendust ja imestas ise ka kui väga talle üks muusikal meeldida võib.
Njaa Andra valmistus peale etendust rääkima kuidas muusikal on odavaim vorm teatrist ja labaseim vorm muusikast ja muid sapiseid pajatusi. Aga kuna kõrval toolis madis istus ja säras nagu jõuluküünal keset sefiiritorti, siis andra otsustas ümber, et kui miski suudab madise nii rõõmsaks teha siis on andra nõus kohe järgmisele etendusele tulema, aga mis teha viimselpäeval läksime broadwayle. 
Lõpuks hilis õhtune times square, kojusõit metrooga ja pakkimine ja lennuks valmistumine. Metroo ja time square pole veel kordagi nii nummarid tundunud kui täna.

Ideaalis maandume kell 1315 (teisipäeval) Tallinnas. See on muidugi juhul, kui estonian airi streik meid ei mõjuta( viimane ots lennust(brüssel--> Tallinn)) on estonian air-iga. Brüsselis olukorra selgudes proovime ka siia kirjutada. Igaksjuhuks aga võivad kõik lilleneneiud ja koogitoojad  lennujaama tulla.

metroo




madis ja õlu

Hobupolitseiga kaasneb tüüpiline hobuse(pissi) lõhn

lavastus



4 comments:

  1. ongi lõpp sel lool, näeme siis varsti

    ReplyDelete
  2. Lilleneiu lendas ära lõunasse ja kommionu ei hakka üksi tõmblema.

    ReplyDelete
  3. Hea lavastus (pilt 7). Algul arvasin silmad PORTERIST punased olevat.

    ReplyDelete
  4. Ma panustan probleemidele ja loodan, et teie lend hilineb nii 5-6 tundi, siis jõuan ka teid tervitama :P
    kuigi pagana kollektiivleping sõlmiti ja ei mingit streiki.. :/

    ReplyDelete